Zoals u wellicht al gelezen heeft wil de KNHS dichterbij de paardensporter staan met de nieuwe organisatiestructuur. De paarden-sportbond wil toegankelijker zijn voor haar leden door het reduceren van een flink aantal commissies en het instellen van een forum per discipline. KNHS leden gaan zo actief meebeslissen in de ontwikkelingen van de paardensport.

In elk forum komen paardensporters die op wat voor manier dan ook actief zijn in hun tak van sport en die gemotiveerd zijn om de sport nog mooier te maken. Per discipline is een forum ingesteld waarin over de sport wordt nagedacht, nieuwe ideeën worden besproken en nieuwe initiatieven ontstaan. Iedere regio, mendistrict of nationale vereniging vaardigt per forum iemand af met de juiste kennis, expertise en passie voor die betreffende discipline. Deze persoon is regionaal actief en slaat een brug tus-sen de paardensporters, de regio en Ermelo.

In de sportfora dressuur, eventing, recreatie en springen komen de leden uit de regio’s. Voor de disciplines voltige, endurance, reining en de aangespannen sport bestaan nationale verenigingen. Voor reining start er eerst een werkgroep breedtesport als voorloper van het forum.

Iedere regio krijgt een portefeuillehouder recreatiesport in het bestuur. Alle KNHS-leden kunnen komend najaar de voorzitter (indien aftredend) van het regio- en mendistrictbestuur digitaal kiezen.

Leden krijgen zo veel meer directe invloed en de KNHS komt letterlijk dichterbij de paardensporter.

Voor de Regio Groningen zijn de volgende foraleden actief:

 

 

SPRINGFORUM

               Timmo de Vries

timmo67@kpnmail.nl

Timmo: Graag stel ik mij hierbij voor als nieuw lid van het springforum

Mijn naam is Timmo de Vries,  wonende in Den Horn, vlak onder Groningen.

Naast actief springruiter ben ik, na het behalen van het instructie diploma, mij gaan verdiepen in de wereld van parcoursbouwen. Hiermee ben ik nu al 20 jaar in het noorden actief, en heb daarin vele ruiters zien ontwikkelen en doorstoten naar de top.

Naast het zelf rijden van concoursen vind ik het opleiden van jonge paarden en ruiters de meest leuke aspecten van de ruitersport. Natuurlijk zijn de topwedstrijden heel leuk om mee te maken, maar in het noorden van het land krijgen zowel ruiters als officials niet helemaal de kans om zich op de zelfde wijze te kunnen ontwikkelen als in andere delen van het land.

Dit, en het idee om mee te kunnen denken in nieuwe ontwikkelingen en een hulp te kunnen bieden hieraan in de sport, hebben mij doen besluiten om in het springforum voor de regio Groningen te gaan zitten.

Ik hoop, dat ik bij de collega’s en ruiters mag aankloppen voor vragen en ga ervan uit dat ze mij weten te vinden voor ondersteuning mijnerzijds.
Groeten Timmo de Vries


 

DRESSUURFORUM

        Hilda Luiten 

Foto: Rianne Schaper

hildaluiten@hetnet.nl

In het dagelijkse leven ben ik (parttime) secretaresse bij de Rijksoverheid. Ik heb jarenlang in het bestuur van RV Neta gezeten. Ik heb zelf ook gereden en veel gejureerd (t/m Z2). Tegenwoordig ondersteun ik onze zoon Marten Luiten en zijn paarden, en ga ik ook graag met hem mee naar de concoursen.

Mijn bijdrage aan het forum zie ik in het meedenken aan de ontwikkeling van de dressuursport en optimaliseren van de wedstrijden, door mijn praktijkervaring op de wedstrijden in te brengen.

 

 

EVENTINGFORUM

Wieneke-Haddering         Wieneke Hadderingh

Info@wienekehadderingh.nl

 

Ik ben een fanatieke ruiter en leid verschillende paarden op. Ik ben zeer actief als Eventing Instructeur. Doordat ik zelf aan veel wedstrijden deelneem sta ik dicht bij de sport én bij de sporter en kan ik een positieve bijdrage leveren aan deze fantastische tak van paardensport.


RECREATIEFORUM