WORKSHOP LANG LEVE DE SPORTOUDER
De meeste ouders hebben net zoveel plezier in de sport als hun kinderen, maar er zijn ook ouders die erg prestatiegericht zijn en daardoor veel impact hebben op het sportplezier van hun kind en op de sfeer tijdens bijvoorbeeld wedstrijden. Ze bemoeien zich met de instructie, met de jurering, moedigen hun kind te fanatiek aan of tonen weinig respect naar vrijwilligers. Sportaanbieders die weleens te maken hebben met deze ‘ouders langs de lijn’ en dit op hun bedrijf of vereniging bespreekbaar willen maken kunnen nu een train-de-trainer workshop volgen in het kader van ‘Lang Leve de Sportouder’.

Voor sportaanbieders ligt er een mooie en dankbare taak om ouders te coachen in hun rol als paardensportouder. Een positieve en ondersteunende ouder levert immers een enorme bijdrage aan de sfeer, aan de sportbeleving van het kind en aan zijn of haar ontwikkeling in de paardensport. In de train-de-trainer workshops gaan we met met maximaal 12 deelnemers van maximaal 6 verenigingen of maneges aan de slag. Je leert hoe je op je eigen bedrijf of vereniging de bijeenkomst ‘Lang Leve de Sportouder’ kunt organiseren met bijvoorbeeld ouders, bestuurders en instructeurs.

TRAIN JEZELF IN HET GEVEN VAN BIJEENKOMSTEN OP JOUW ACCOMMODATIE

In de training gaan we in op het sportplezier van kinderen en op de verschillende rollen die ouders hebben. Wat mag je verwachten van ouders langs de bakrand en hoe beleven kinderen dit? We doen dat aan de hand van input die vooraf wordt gegeven door kinderen middels het stoplichtspel. De organiserende sportaanbieder krijgt een pakket met het stoplichtspel en ander materiaal mee om de bijeenkomst ‘Lang Leve de Sportouder’ vervolgens op de eigen accommodatie te organiseren. ‘Lang Leve de Sportouder’ is ontwikkeld vanuit het project Sportplezier, uitgevoerd door NOC*NSF en de sportbonden, in opdracht van het Ministerie van VWS en in samenwerking met Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog) en Steven Pont (systeemtherapeut en mediator).

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE

Aanmelden voor de train-de-trainer workshops kan via het aanmeldformulier op https://www.knhs.nl/sportaanbieders/workshops-en-bijeenkomsten-voor-sportaanbieders/workshop-lang-leve-de-sportouder/

De avonden beginnen om 20:00 uur en duren tot ongeveer 22;00 uur. Neem voor vragen contact op met de KNHS Sportaanbiedersdesk.