Dichterbij de paardensporter

Dichterbij De PaardensporterWij willen als paardensportbond toegankelijker zijn voor onze leden. Door het reduceren van een flink aantal commissies en het instellen van discipline fora willen wij onze leden actief laten meebeslissen in de ontwikkelingen van de paardensport. Wij zijn er van overtuigd dat we samen de mooiste sport van Nederland nog mooier kunnen maken. De besluitvorming wordt sneller, de regio’s krijgen meer invloed en de adviesstructuur wordt vereenvoudigd. Daarbij heb je als sporter een rol. Als je goede ideeën hebt over jouw favoriete tak van sport, geef je dan op voor een forum waarin je invloed krijgt op de verbetering van de sport.

Wil jij actief meebeslissen?

Solliciteer snel naar een plek in één van de fora en meld je aan bij jouw regiobestuur. Klik hier voor de contactgegevens per regio. Dit zijn alle functies met bijbehorende profielen:

Profiel Forumlid Dressuur Springen Eventing
Profiel Forumlid Mennen
Profiel Forumlid Portefeuillehouder Recreatiesport
Profiel Voorzitter Van Een Sportforum

 

 

Ledenraad wordt kleiner

De Ledenraad blijft het hoogste orgaan binnen de KNHS en wordt teruggebracht van 42 naar 17 leden. Omdat de sport gemaakt gaat worden in de sportfora ligt de nadruk bij de Ledenraad meer op de lange termijn visie. De rechtstreeks gekozen voorzitters van de regio’s krijgen in de Ledenraad een gewogen stem op basis van het aantal leden dat ze vertegenwoordigen.

Geef je op voor de Fora dressuur, eventing en springen

In elk forum komen actieve sporters die op wat voor manier dan ook actief zijn in hun tak van sport en die gemotiveerd zijn om de sport nog mooier te maken. Per discipline wordt een forum ingesteld waarin over de sport wordt nagedacht, nieuwe ideeën worden besproken en nieuwe initiatieven onstaan. Iedere regio, mendistrict of nationale vereniging vaardigt per forum iemand af met de juiste kennis, expertise en passie voor die betreffende discipline. Deze persoon is regionaal actief en slaat een brug tussen de paardensporters, de regio en Ermelo.

Menners goed vertegenwoordigd

Dichterbij de paardensporter is er natuurlijk ook voor de menners. De mendisctricten blijven in hun huidige vorm bestaan. Ieder mendistrict levert een lid voor het menforum, waar de sportontwikkeling is ondergebracht. Daarbij levert elk district ook een recreatieve menner in het recreatiesportplatform.

Ook fora voor de kleinere disciplines

In de sportfora dressuur, eventing, recreatie en springen komen de leden uit de regio’s. Bij de kleinere disciplines voltige, endurance, reining en de aangespannen sport spreken we van nationale verenigingen. Iedere disciplines krijgt een eigen forum. De leden worden benoemd, maar ook hier geldt dat wanneer je je geroepen voelt om jou tak van sport nog mooier te maken, je je opgeeft bij het secretariaat van de nationale vereniging.

Aanvullende werkgroepen

De meeste regio’s hebben aangegeven een werkgroep te gaan inrichten met bevlogen paardensporters uit de discipline. Deze gaan samen met de foravertegenwoordiger de sport nog beter neerzetten in de eigen regio.