VERSLAG EVENTINGFORUM 19 MEI 2020

Geplaatst op 20 mei 2020 in Eventingen KNHS

Op dinsdag 19 mei is het eventingforum voor de tweede keer in 2020 bijeen gekomen. Door de corona-maatregelen gebeurde dit online. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder de voortgang van de jeugdrubrieken eventing, online bijscholingen voor rijstijlbeoordeling, de voortgang van de KNHS Kampioenschappen en de opleidingen Parcoursbouwer en Parcoursontwerper Cross Country

Rijstijlbeoordeling

Vorig jaar is er gewerkt aan de ontwikkeling van een vernieuwd rijstijlprotocol. Dit vernieuwde protocol moet leiden tot meer uniformiteit in de beoordeling en duidelijke feedback voor de ruiters wat het interessanter/ leerzamer maakt. Door de corona-maatregelen konden de praktijkbijscholingen niet doorgaan. Er wordt gewerkt aan online mogelijkheden voor rijstijljury om zo toch kennis te maken met het formulier voordat de eventingwedstrijden weer opgestart worden.

Leeftijdsgericht sportaanbod

Na het succes van de pilot jeugdrubrieken in de dressuur is ook het eventingforum enthousiast aan de slag om mogelijkheden te ontwikkelen voor leeftijdsrubrieken. Jeugdrubrieken hebben tot doel dat de jeugd tegen leeftijdsgenoten kan sporten. Het klassement wordt dan opgemaakt op basis van de leeftijdsgroepen (basisschool of middelbaar onderwijs leeftijd) en niet meer op basis van de stokmaat van de pony. Door de knip te maken tussen basisschool- en middelbare schoolleeftijd trekken kinderen op met leeftijdsgenootjes die over het algemeen in dezelfde fase van ontwikkeling zitten. Gezien de getroffen maatregelen voor het coronavirus wordt de pilot doorgeschoven naar 2021. Meer informatie over de jeugdrubrieken is hier te vinden.

 

Voortgang KNHS-Kampioenschappen Eventing

In overleg met het eventingforum en de verschillende wedstrijdorganisaties  worden de KNHS Kampioenschappen Eventing (klasse L, M, Z, CCI2*, CCI3* en de Jonge Paarden) doorgeschoven naar 2021. Vanwege de getroffen maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben we geen wedstrijdseizoen en benodigde selecties kunnen organiseren. Ook willen we de organisaties de kans geven om een mooi kampioenschap te organiseren in volledige vorm. Door de corona-maatregelen is dit lastig en onzeker dit op een kampioenschapswaardige wijze te realiseren.

Opleidingen Parcoursbouwer- en Parcoursontwerper Cross Country.

Er wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuwe opleiding voor cross country parcoursbouwers en parcoursontwerpers. Nieuw is het feit dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen bouwers van de cross en de ontwerper van het parcours. De Hindernis Bouwer Cross Country is de technische spil in het praktisch werk en de Parcours Ontwerper Cross Country is verantwoordelijk voor het ontwerp totale ontwerp van een crosscountry parcours. Heb je interesse in een van deze opleidingen? Kijk dan hier voor meer info. Voor vragen kan je mailen naar officialopleidingen@knhs.nl

 

 

Over het eventingforum
Wil je een bijdrage leveren aan de eventingsport? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het eventingforumlid van je regio. Kijk op www.knhs.nl/eventingforum voor contactgegevens van alle leden van het eventingforum.