Verslag dressuurforum 16 maart 2015

Het dressuurforum kwam op maandag 16 maart voor de vierde keer bij elkaar. De belangrijkste agendapunten waren de voorbereiding op de kampioenschappen voor het komende outdoorseizoen, deregulering en het toegankelijker maken van de sport en nieuwe of verbeterde dressuurproeven.

 •   Klasse B en L1 toegevoegd aan kampioenschappen
  Met ingang van dit outdoorseizoen worden de klassen B en L1 toegevoegd aan de kampioenschappen. Dit heeft gevolgen voor de programmering en de beschikbare ruimte. Verschillende voorstellen zijn besproken en zullen worden uitgewerkt. Het forum heeft besloten een wijziging aan te brengen in de kampioenschappen vanaf de klasse Z2-dressuur. Hiervoor worden twee onderdelen uitgeschreven om de kampioen te bepalen in plaats van drie. Voor de klasse Z2-pony’s wordt als tweede onderdeel een Kür op Muziek uitgeschreven.
 •   Deregulering
  Er is lang gesproken over deregulering en het toegankelijker maken van de sport. Het forum is van mening dat goede regels bijdragen aan goede sport. Er is gediscussieerd over welke regels noodzakelijk zijn voor de dressuursport. Hoe meer regels we met elkaar bedenken hoe meer we ook moeten handhaven. Dat maakt de sport niet leuker of toegankelijker. Er zijn voorstellen tot verbetering gedaan en er worden ideeën uitgewerkt die tijdens de volgende vergadering van het forum in juni op de agenda komen te staan.
 •   Nieuwe of verbeterde dressuurproeven
  Het forum gaat dit jaar aan de slag met de ontwikkeling en verbetering van de dressuurproeven. Het forum wil eerst een evaluatie houden over de bestaande proeven bij haar achterban. Dit gebeurt in de maand april. De bevindingen worden verzameld in de eerste week van mei. Hierop wordt een actieplan gemaakt waar de proevencommissie van het dressuurforum mee aan de slag zal gaan. De doelstelling is dat per 1 april 2016 de nieuwe en verbeterde proeven ingaan.

  Over het dressuurforum

  Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het dressuurforumlid van je regio. Kijk hier voor contactgegevens van alle leden van het dressuurforum.

  Volgende vergadering

  De volgende vergadering van het dressuurforum staat gepland op 8 juni 2015.