DSC_7540

TRAiN DE TRAINER

Een  bijscholing voor onze instructeurs.
KNHS Regio groningen en Friesland organiseren dit samen, wij waarborgen kwaliteit van de bijscholing, altijd nieuwe onderwerpen en het ene jaar naar de dressuurkant het andere jaar naar de springkant.
Zo zijn al heel wat bekenden langsgekomen van Sanne Beijerman , Imke Bartels ,Sven Harmsen Barbara Koot en nu hadden we onze bondscaoch Rob Ehrens in ons midden.

de instructeurs z’n goeie 100 vandaag, begonnen met een workshop ronde van 3 x drie kwartier met:

*Roy Boor oud collega KNHS Groningen … hij heeft het over met kleine stappen naar grote doelen!! ( stukje mentale training)
Hij heeft voor onze Rab jeugddag ook een zeer leuke workshop gegeven

* Annelies Wouters van Equilibrium, zij is dierenarts met specialisatie gebitten en geeft hierover vele lezingen.
Zij kwam de instructeurs vertellen aan de hand van vele schedels en beeldmateriaal over de inwerking en rijtechnische problemen en anatomie van het gebit!

* Marian Van Calker… Lesgeven is Topsport
Zij is ons Forum lid dressuur en heeft iedere Train de Trainer mee gedaan met iedere keer weer een ander stukje op mental coaching gebied.
Rob Ehrens was hierna aan de beurt, hij gaf een clinic van een dikke twee uur, waarover hij het vooral over de basis had.
Veel met balkjes deed en vooral veel interactie met de instructeurs zocht, zodat er een ontspannen sfeer ontstond, waarin iedereen zijn mening gaf en twee interesante uren ontstonden.

Vooral wil ik mijn respect uitspreken over de vier ruiters die meereden en onder het kritisch oog van honderd instructeurs hun ronden moesten rijden en dingen een aantal keren overnieuw moesten doen…
Marleen Noordhof, Tessa Lemstra-Nienhuis, Chantal Windstra en Romy Froma bedankt voor het meenemen van jullie paarden, wij hebben kunnen zien op veel vershillende manieren hoe anders paarden zijn.
Extra Respect voor de jonge Chantal ( 15 ) die geen makkelijk paard rijd, maar heel knap een parcours rond rijd in het Z en heel wat dingen overnieuw moest doen ..waardoor het paard heter en heter werd en Chantal de handen vol had.

Ook staan we even stil bij het overlijden van mevr Dolfijn gister.. wij wensen de familie en Hester klompmaker veel sterkte in deze moeilijke tijd. Hester was een van de ruiters die ook vandaag mee zou rijden.
Wij hebben een leuke leerzame middag gehad en zijn blij dat ook wij met deze bijscholing eindelijk die drie licentiepunten aangewezen hebben gekregen..

Eindelijk is doorbroken dat in de regio’s ook heel interessante bijscholingen georganiseerd worden en niet alleen maar in Knhs Ermelo
Wij blijven kritisch kijken naar wat we doen en daarom krijgt iedereen die meegedaan heeft in deze aankomende weken nog een evaluatie formulier met een aantal vragen thuis gestuurd over de mail…

Het was leuk, Rob Ehrens bedankt Top dat je naar het Noorden wilde afreizen!!