Uitnodiging Workshop Sportief Besturen voor verenigingen

Beste verenigingsbestuurder,

In deze mail nodigen we jullie als Verenigingsbestuur van harte uit voor deelname aan één van de workshops Sportief Besturen.

In opvolging van het succes van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer Workshops Sportief Besturen vanuit het project “Veilig Sportklimaat” van NOC*NSF.
Het doel hiervan is om -onder meer- verenigingsbesturen in de sport meer kennis en vaardigheden te geven bij het besturen van hun sportvereniging binnen een ‘veilige’ sportomgeving.
Het biedt bestuurders inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen door ook vooral te leren van elkaars ervaring.

Om verenigingsbestuurders te helpen hun werk te professionaliseren en een integraal en consistent sportief beleid te voeren is voor deze doelgroep binnen het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ de module Sportief Besturen ontwikkeld.
Maar liefst 29 sportbonden bieden deze module aan, waaronder dus ook de KNHS.

Sportief Besturen is er voor bestuurders die hun rol als bestuurder willen versterken en die hun vereniging willen aansturen op basis van Sportiviteit & Respect.
Sommige verenigingen hebben al een intake of bestuurssessie gehad met een KNHS-Accountmanager en kunnen in aanvulling hierop ook deelnemen aan de workshop.
Maar ook andere geïnteresseerde verenigingen kunnen zich ook opgeven met maximaal twee bestuursleden. Eventueel kunnen zij daarna nog een bestuurssessie met het gehele bestuur plannen.
Ben je als vereniging voornamelijk een wedstrijdorganisatie, dan is de workshop misschien minder passend, aangezien ook thema’s als beleid en visie aan de orde komen. Dit is naar eigen inzicht.
Maar uiteraard is iedere verenigingsbestuurder van harte welkom.

De kracht van de module Sportief Besturen zit in het feit dat verenigingsbestuurders leren van elkaars ervaringen.
Door middel van actuele cases worden de deelnemers zich bewust van de verschillende rollen die ze bij de vereniging hebben.

Je kunt je opgeven voor één van de volgende data. De exacte locaties volgen op basis van locatie van de opgegeven verenigingen.
Er is plaats voor maximaal 6-8 verenigingen, dus 16 deelnemers per workshop. Geef je dus zo snel mogelijk op, want vol = vol.

De trainingssessies worden gehouden op de volgende data van 18.30 tot 21.30 uur:

1. Workshop 1: Noord-West: Donderdag, 28 augustus rondom Uitgeest
2. Workshop 2: West: Maandag 15 september rondom Alblasserdam
3. Workshop 3: Noord-Midden: Dinsdag 16 september, rondom Staphorst
4. Workshop 4: Noord: Donderdag 18 september, rondom Joure of Tolbert
5. Workshop 5: Zuid-Midden: Maandag 29 september, rondom Vught
6. Workshop 6: Midden-Oost: Dinsdag 30 september, rondom Ermelo
7. Workshop 7: Oost: Donderdag 2 oktober, rondom Holten
8. Workshop 8: Zuid-Oost: Donderdag 9 oktober, rondom Venray
9. Workshop 9: Mid-Midden: Dinsdag 14 oktober, rondom Hilversum
10. Workshop 10: Zuid-West: Donderdag 23 oktober, rondom Roosendaal

Opgave kan via Aanmelder.nl en opgave moet per persoon gebeuren. Opgave via de mail is niet mogelijk. Ga dus via de link naar: https://www.aanmelder.nl/knhssportiefbesturen