Beste vereniging,

Vanaf 1 januari 2016 is de intensievere samenwerking tussen de FNRS en de KNHS een feit en werken we samen aan het versterken van de positie van de paardensport in Nederland.

Leer paardrijden met plezier op uw vereniging

Voor u als KNHS-vereniging biedt deze samenwerking concrete voordelen. Zo kunt u als vereniging profiteren van een breder aanbod aan sportproducten. Daarnaast profiteert u van de branchekennis die de FNRS met de KNHS deelt. Eén van de eerste resultaten van deze samenwerking is de compleet vernieuwde ruiteropleiding voor de beginnende ruiter, “Leer paardrijden met plezier” die nu ook beschikbaar is voor KNHS-verenigingen. U kunt nu dus ook zelf F-proeven organiseren.

Met de vernieuwde ruiteropleiding ontstaat er een doorlopende leerlijn met producten en diensten voor álle paardensporters passend bij elke ambitie en niveau.

Naast de basisbeginselen van het paardrijden worden in de opleiding ook de verschillende disciplines behandeld en maakt de beginnende ruiter kennis met dressuur, springen, voltige en western. In het handboek “Leer paardrijden met plezier” wordt tevens ingegaan op de proeven met voorgeschreven oefeningen die binnen de disciplines worden gereden.

Kom naar een van de informatiebijeenkomsten bij u in de buurt

Naar aanleiding van deze vernieuwde ruiteropleiding organiseert de KNHS in samenwerking met de FNRS het “rondje Nederland” speciaal voor verenigingen op diverse locaties in het land, dus ook bij u in de buurt. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één van de informatiebijeenkomsten. Uw instructeurs zijn ook van harte welkom om tijdens deze informatieve avonden kennis te nemen van deze ruiteropleiding en overige vernieuwde producten.

Belangrijke info voor verenigingen

Tijdens dit rondje Nederland vertellen wij u graag alles over deze vernieuwde ruiteropleiding en krijgt u van ons kosteloos een introductiepakket aangeboden bestaande uit het boek (één exemplaar), de werkmap, de instructeurshandleiding en een exemplaar van het nieuwe ruiterpaspoort. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om de vernieuwde handboeken ter plaatse tegen een gereduceerd tarief af te nemen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

– Hoe speel je als vereniging in op de veranderende klant? U krijgt een inkijk in de huidige trends gebaseerd op uitkomsten uit het grote paardensportonderzoek dat eind 2015 door de KNHS is gedaan onder ruim zevenduizend paardenliefhebbers.
– Nieuwe ruiteropleiding en een toekomstschets met vervolgstappen.
– Toelichting voordelen voor verenigingen door samenwerking KNHS & FNRS.
– Lidmaatschap KNHS.
– Het vernieuwde KNHS Ruiter- en Menbewijs en overige nieuwe producten.

Data en locaties

Zeeland 17 september tijdens de Paard&Leven Dag bij Manege de Eendracht in Vrouwenpolder

Limburg 27 september bij Manege Herkenbosch in Herkenbosch

Groningen 11 oktober bij restaurant De Postwagen in Tolbert

Friesland 18 oktober bij Paardensportcentrum in Sneek, Friesland

Overijssel 19 oktober bij Vereniging Zwartewaterruiters in Genemuiden

Drenthe 24 oktober bij Les Chevaux in Buinen

Zuid-Holland 27 oktober (locatie volgt)

Brabant 25 en 27 oktober, 1, 3, 8 en 15 november (locatie volgt)

Utrecht 18 november (locatie volgt)

Data en locaties voor Gelderland en Noord-Holland volgen per omgaande.

Programma

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur voor koffie of thee met wat lekkers. Om 19.30 uur begint de presentatie. Vanaf 21.00 uur tijdens de borrel is er de mogelijkheid om met KNHS- en FNRS-medewerkers van gedachten te wisselen over de genoemde onderwerpen. De bijeenkomst is om 22.00 uur afgelopen.

Lesboeken exclusief verkrijgbaar via KNHS-sportaanbieders

Het boek ‘Leer paardrijden met plezier’ is speciaal geschreven voor beginnende ruiters en is een uitstekende voorbereiding op en ondersteuning van de lessen te paard. Deze boeken zijn exclusief te koop voor KNHS-sportaanbieders voor € 9,95 met een minimum afname van 10 boeken. U kunt deze te koop aanbieden voor een verkoopadviesprijs van € 14,95. Tijdens de bijeenkomsten kunt u de nieuwe handboeken kopen voor een speciale actieprijs van € 7,50 per boek met een minimum afname van 10 stuks. U kunt deze direct meenemen. Ook krijgt u een gratis instructeurshandleiding en werkmap mee.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar sportaanbiedersdesk@knhs.nl met de datum en locatie naar keuze. Vermeld hierbij uw vereniging, uw eigen naam en met hoeveel personen u komt.

Wij zien ernaar uit om u te ontmoeten op één van de bovengenoemde locaties. Graag tot dan!

Met sportieve groet,

Anton Binnenmars Haike Blaauw

Directeur Sport KNHS Directeur FNRS

image007.jpg image008.jpg