rondje-nederland-regio-groningen-facebook

Kom naar het ‘Rondje Nederland’ voor verenigingen
Uitleg over de vernieuwde Ruiteropleidingen en het KNHS Ruiter- en Menbwijs
Vanaf 1 januari 2016 is de intensievere samenwerking tussen de FNRS en de KNHS een feit en werken we samen aan het versterken van de positie van de paardensport in Nederland. Deze samenwerking biedt voor de KNHS-verenigingen concrete voordelen. Zo kunnen verenigingen profiteren van een breder aanbod aan sportproducten. Daarnaast kan er van de branchekennis die de FNRS met de KNHS deelt geprofiteerd worden.
Eén van de eerste resultaten van deze samenwerking is de compleet vernieuwde ruiteropleiding voor de beginnende ruiter, ‘Leer paardrijden met plezier’ die nu ook beschikbaar is voor KNHS-verenigingen. Verenigingen kunnen nu dus ook zelf F-proeven organiseren of dit bijvoorbeeld in een samenwerking met een manege doen. Ideaal voor ruiters die nog geen wedstrijden rijden maar hier wel kennis mee willen maken.
Naast de basisbeginselen van het paardrijden worden in de opleiding ook de verschillende disciplines behandeld en maakt de beginnende ruiter kennis met dressuur, springen, voltige en western. In het handboek ‘Leer paardrijden met plezier’ wordt tevens ingegaan op de proeven met voorgeschreven oefeningen die binnen de disciplines worden gereden.
Rondje Nederland
Naar aanleiding van de vernieuwde ruiteropleiding organiseert de KNHS in samenwerking met de FNRS het ‘rondje Nederland’ speciaal voor verenigingen. Verenigingen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de informatiebijeenkomsten op diverse locaties in het land. Instructeurs zijn ook van harte welkom om tijdens deze informatieve avonden kennis te nemen van de ruiteropleiding en de overige vernieuwde producten. Tevens wordt er kosteloos een introductiepakket aangeboden over de vernieuwde Ruiteropleiding. Daarnaast is er de mogelijkheid om de vernieuwde handboeken ter plaatse tegen een gereduceerd tarief af te nemen.
Interessante andere vernieuwde opleidingen die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen zijn bijvoorbeeld die van het KNHS Ruiter- en Menbewijs. Leuke cursussen die ook de minder wedstrijdgerichte leden van de vereniging zeker iets kunnen bieden. De theorie van deze opleidingen is bijvoorbeeld ook interessant voor ouders van jeugdleden die van oorsprong minder bekend zijn met de paardensport
De volgende onderwerpen komen aan bod op de bijeenkomsten:
• Hoe speel je als vereniging in op de veranderende klant? Een inkijk in de huidige trends gebaseerd op uitkomsten uit het grote paardensportonderzoek dat eind 2015 door de KNHS is gedaan onder ruim zevenduizend paardenliefhebbers.
• Nieuwe ruiteropleiding en een toekomstschets met vervolgstappen.
• Toelichting voordelen voor verenigingen door samenwerking KNHS & FNRS.
• Lidmaatschap KNHS.
• Het vernieuwde KNHS Ruiter- en Menbewijs en overige nieuwe producten.
Datum en locatie rondje Nederland regio Groningen:
11 oktober: restaurant De Postwagen in Tolbert.
Programma
U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur voor koffie of thee met wat lekkers. Om 19.30 uur begint de presentatie. Vanaf 21.00 uur tijdens de borrel is er de mogelijkheid om met KNHS- en FNRS-medewerkers van gedachten te wisselen over de genoemde onderwerpen. De bijeenkomst is om 22.00 uur afgelopen.
Lesboeken exclusief verkrijgbaar via KNHS-sportaanbieders
Het boek ‘Leer paardrijden met plezier’ is speciaal geschreven voor beginnende ruiters en is een uitstekende voorbereiding op en ondersteuning van de lessen te paard. Deze boeken zijn exclusief te koop voor KNHS-sportaanbieders voor € 9,95 met een minimum afname van 10 boeken. U kunt deze te koop aanbieden voor een verkoopadviesprijs van € 14,95. Tijdens de bijeenkomsten kunt u de nieuwe handboeken kopen voor een speciale actieprijs van € 7,50 per boek met een minimum afname van 10 stuks. U kunt deze direct meenemen. Ook krijgt u een gratis instructeurshandleiding en werkmap mee.
Aanmelden 
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar sportaanbiedersdesk@knhs.nl met de datum en locatie naar keuze. Vermeld hierbij uw vereniging, uw eigen naam en met hoeveel personen u komt.