Om één van de beste paardensportlanden in de wereld te blijven, doet de KNHS aan talentherkenning en talentontwikkeling. Dit betekent dat door heel Nederland selecties en trainingen plaatsvinden om talentvolle combinaties te selecteren en verder te helpen. Alles wat de KNHS doet op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling, kunnen we doen door onze hoofdsponsor Rabobank. Daarom heet ons plan het Rabo Talentenplan.

De eerste selectie voor het Rabo Talentenplan vindt plaats in de regio. Tot 2011 werd er tijdens de outdoor Regiokampioenschappen gescout, maar vanaf 2012 organiseren de KNHS Regio’s Rabo Regionale Selectiedagen (RRSD). Als deelnemer aan een RRSD word je samen met een andere combinatie begeleid door trainers/scouts. Je wordt door de scouts beoordeeld aan de hand van een protocol dat je na afloop kunt afhalen op het secretariaat. De scouts bepalen of je wordt geselecteerd voor deelname aan de Rabo Talentendagen. Tijdens de Rabo Regionale Selectiedag wordt niet bekend gemaakt of je bent geselecteerd voor de Rabo Talentendagen. Hierover ontvang je na afloop zo spoedig mogelijk bericht van je KNHS Regio. De Rabo Regionale Selectiedag is de enige manier om je te selecteren voor de Rabo Talentendagen.

De Rabo Talentendagendie dit jaar plaatsvinden op 3 en 4 september, zijn het tweede selectiemoment. Ook tijdens de Rabo Talentendagen word je door scouts begeleid en beoordeeld. De bondscoaches zijn die dagen aanwezig om samen met de scouts te bepalen of je wordt geselecteerd voor de Rabo Regiotrainingen. Dit is een serie trainingen die tussen november 2013 en mei 2014 georganiseerd wordt. Als je voor de Rabo Regiotrainingen geselecteerd wordt, maak je vanaf 1 oktober 2013 voor een jaar deel uit van het Rabo Talentenplan.

 

Hieronder vind je een overzicht van de deelname normen 2013.Evenals vorig jaar zal de Regio Groningen de Regionale selectiedag samen met de Regio Friesland organiseren. De Rabo Selectie dag voor Friesland/Groningen wordt gehouden op zaterdag 3 augustus in de HJC manege in  Tolbert.
Voldoe je aan de norm voor jouw leeftijd en wedstrijdstand, dan kun je je tot en met 20 juli 2013 inschrijven. Inschrijven (Groningse deelnemers) doe je door de volgende gegevens te mailen naar. Pr-opleidingen@paardensportgroningen.nl.

Bij ontvangst krijg je een bevestiging! Mocht je niets retour ontvangen weet je dat hij niet goed is aangkomen probeer opnieuw.

 

MAIL ONDERSTAANDE GEGEVENS DOOR:

·         Naam

·         Geboortedatum

·         Naam pony/paard

·         Afstamming pony/paard

·         Combinatienummer

·         Klasse waarin je met deze pony/dit paard actief bent

Alleen complete aanmeldingen worden in behandeling genomen,

Mocht je meerdere ponies of paarden hebben waarmee je aan de norm voldoet, dan is het goed om te weten dat je met maximaal twee pony’s/paarden kunt deelnemen aan een Rabo Regionale Selectiedag. Tijdens de Rabo Regionale Selectiedag word je in wedstrijdtenue verwacht. Het dragen van een cap of veiligheidshelm en laarzen of jodphurs met chaps is verplicht. Je pony of paard moet correct opgetoomd zijn en dressuurcombinaties wordt aangeraden hun pony/paard in te vlechten. Deelname aan een Rabo Regionale Selectiedag is voor eigen risico.

Combinaties die nog niet aan de norm voldoen hebben tot en met de sluitingsdatum van de RRSD om de norm te halen. Zij kunnen zich na het behalen van de norm inschrijven voor de Rabo Regionale Selectiedag op 3 augustus in Tolbert. Hiervoor moeten zij een bewijs van hun wedstrijdstand meesturen (uitdraai MijnKNHS/wedstrijdprotocol). 

Het is goed om te weten dat ruiters/amazones die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, niet kunnen deelnemen aan de Rabo Regionale Selectiedagen. 
Ook combinaties die een min stand hebben (bv. ZZ -1) kunnen helaas niet deelnemen. 
Ruiters/amazones die in een bepaalde discipline al in het Rabo Talentenplan zitten, hoeven niet meer deel te nemen aan de Rabo Regionale Selectiedag omdat zij verleden jaar al geselecteerd zijn en dus al in het Rabo Talentenplan zitten. Ruiters/amazones die aan de normen voldoen en geclassificeerd zijn door Gehandicaptensport Nederland, ontvangen een uitnodiging voor de Rabo Para Talentendagen op 3 en 4 september 2013 op het KNHS-centrum in Ermelo.

We gaan ervan uit dat je hiermee genoeg informatie hebt over de Rabo Regionale Selectiedagen. Neem voor meer informatie en inschrijvingen contact op met
pr-opleidingen@paardensportgroningen.nl 
/ 0622546824 Helen de Koning

Deelnamenormen Rabo Regionale Selectiedagen 2013

Dressuur pony’s:
Ruiter/amazone: is geboren in 1998 of daarna (tot 15 jaar);
 Categorie pony: D;
 Klasse: Z2*.
Ruiter/amazone: is geboren in 1999 of daarna (tot 14 jaar);
 Categorie pony: D;
 Klasse: vanaf Z1*.
Dressuur paarden:
Ruiter/amazone: is geboren in 1993 of daarna (tot 20 jaar);
 Klasse: vanaf Z2*.
Ruiter/amazone: is geboren in 1995 of daarna (tot 18 jaar);
 Klasse: vanaf Z1*.

Springen pony’s:
Ruiter/amazone: is geboren in 1998 of daarna (tot 15 jaar);
 Categorie pony: D;
 Klasse: ZZ*.
Ruiter/amazone: is geboren in 1999 of daarna (tot 14 jaar);
 Categorie pony: D;
 Klasse: vanaf Z*.

Springen paarden:
Ruiter/amazone: is geboren in 1993 of daarna (tot 20 jaar);
 Klasse: vanaf ZZ*.
Ruiter/amazone: is geboren in 1995 of daarna (tot 18 jaar);
 Klasse: vanaf Z*.

* Combinaties met een minstand zijn niet startgerechtigd tijdens de Rabo RegionaleSelectiedagen