ONNK 2018 in samenwerking met Hippisch Centrum Exloo

Het ONNK is een Noordelijk kampioenschap voor vrijspringen en vrijbewegen van spring- en/of dressuurpaarden. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met Hippisch Centrum Exloo. Het doel is het creëren van een platform waar fokkers, eigenaren, handelaren en geïnteresseerden bijeenkomen. In het verleden is al gebleken dat het ONNK paarden bijeenbrengt die in de toekomst top sportpaarden blijken te zijn.

Een mooi voorbeeld is de KWPN-gefokte Baros (v. Casco), kampioen op het ONNK en later succesvol op 1.60 niveau onder Pius Schwizer. De op 1.60 niveau springende Heartbreaker-zoon Winston nam in zijn jonge jaren het ONNK-kampioenslint in ontvangst. En laten we ook niet de welbekende Djumpsina SFN (v. Zürich) vergeten, deze schimmel merrie werd destijds derde op het ONNK.

U kan voorafgaand aan de voorselecties van het ONNK oefenen met uw paard op de Train & Trade dag op 23 maart a.s. te Exloo (aanvang: 17:00 u). Daarnaast organiseert Train & Trade jonge paardenrubrieken onder het zadel. Juryleden Bas van der Aa en Ernesto Canseco gaan de paarden op deze dag beoordelen.

Er zal tevens een seminar plaatsvinden: “ Zegt vrijspringen iets over de manier van springen onder de ruiter”.

31 maart ’18: Selectie ONNK Rietweg Manege, Bronneger Aanvang: 13.00 uur
14 april ‘18: Selectie ONNK  HBC Stallen, Boyl Aanvang: 13.00 uur
21 april ‘18: Selectie ONNK   Dollard Manege, Winschoten Aanvang: 13.00 uur
28 april ‘18: Finale ONNK          Hippisch Centrum Exloo Aanvang: 13.30 uur
Veiling* Hippisch Centrum Exloo Aanvang: 18.30 uur

*Op de finaledag van het ONNK wordt er door Hippisch Centrum Exloo een veiling georganiseerd voor 2- t/m 5- jarige paarden en fokmerries; de Exloo Spring Auction For Jumpers and Dressage.

Deelname aan het ONNK is mogelijk voor 3-, 4- t/m 7- jr. spring- en/ of dressuurpaarden. Met een totaal van € 2000,- aan prijzengeld is dat zeker de moeite waard! Voor meer informatie: www.onnk.nl & www.hippischcentrumexloo.nl