De route van regio Groningen, naar de Kampioenschappen toe!

In deze bijzondere tijd zonder wedstrijden en meetmomenten zijn we aangekomen in de maand dat de selectiewedstrijden beginnen, voor de Kampioenschappen.

 

Het is wat betreft de paardensport een onzekere tijd, wat gaat er gebeuren aankomende maanden. Wat mag er wel wat mag er niet.

 

De Kampioenschappen van Groningen stonden gepland op 13 en 14 februari.  Wij moeten ons altijd houden aan een regel dat het zoveel weken voor het Nederlands Kampioenschap gehouden wordt.

De tijd is kort en vanuit de KNHS is gezamenlijk met de regio’s besloten de Indoorkampioenschappen naar een later tijdstip verplaatst zullen worden, zodat de regio’s ruimte krijgen selecties te houden en ook de Regiokampioenschappen iets te verplaatsen.

Dit brengt een heel geregel met zich mee door het hele land, maar alles voor de ruiter toch! Hoewel het plaatje nog steeds onzeker blijft…

Wij hebben bij deze de volgende route uitgestippeld en willen jullie hiervan op de hoogte brengen.

Op dit moment zijn er dus voor alle klasses paarden en ponies nog twee geplande selectiewedstrijden.

9 en 10 januari 2021 Tolbert Pony’s B t/m M2 Sluitingsdatum: 27 december 2020

10 januari 2021 Appingedam Paarden B t/m L2 Sluitingsdatum: 27 december 2020

23 en 24 januari 2021 Vlagtwedde Paarden M1 t/m ZZL Sluitingsdatum: 10 januari 2021

30 en 31 januari 2021 Tolbert Paarden B t/m ZZL Sluitingsdatum: 17 januari 2021

31 januari 2021 Appingedam Pony’s B t/m M2 Sluitingsdatum: 17 januari 2021

 

Er zijn nog verschillende opties om de selecties te houden.

Situatie A: vanaf 1 januari 2021 mogen er weer wedstrijden gehouden worden.

Er wordt een extra selectie (3de) wedstrijd dressuur voor ponies en paarden gehouden in het weekend van 13 en 14 febr. (hiervoor is Tolbert gereserveerd)

Kampioenschappen worden dan gehouden in het weekend van 20(dressuur) en 21 febr(springen).

 Situatie B: Door Corona vervallen ook de wedstrijden in januari.

Dan doen we 1 selectiewedstrijd dressuur voor ponies en paarden in het weekend van 13 en 14 febr. (hiervoor is Tolbert gereserveerd).

Kampioenschappen worden dan gehouden in het weekend van 20(dressuur) en 21 febr(springen).

 Situatie C: Door Corona vervallen ook de wedstrijden in februari

Dan worden er geen Nationale dressuurkampioenschappen gehouden. Afspraak in dressuurforum is dat als er in één van de regio’s geen regiokampioenschappen kunnen worden verreden, er uit solidariteit geen NK-dressuur zal worden gehouden.

Wij hopen zo duidelijkheid gegeven te hebben aan jullie, mochten er vragen neem dan contact met ons op.

 

ERMELO

KNHS INDOORKAMPIOENSCHAPPEN 2021 NAAR NIEUWE DATUM

Geplaatst op 04 december 2020

Door de beperkingen als gevolg van de Coronacrisis komen meerdere selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen van 2021 in het gedrang. Daarom is besloten de komende KNHS Indoorkampioenschappen te verschuiven naar een latere datum. De kampioenschappen worden allen verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Onder de huidige omstandigheden is het in bijna alle regio’s vrijwel onmogelijk om een passende planning te maken voor de selecties voor de komende KNHS Indoorkampioenschappen. Door het ontbreken van wedstrijden missen ruiters en paarden bovendien wedstrijdritme, en er is ook nog geen concrete datum waarop wedstrijdsport weer mogelijk is. Absoluut geen ideaal uitgangspunt om te komen tot eerlijke selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen. Daarom is in goed overleg met de KNHS Regiovoorzitters gekeken naar de mogelijkheid om de Indoorkampioenschappen te verschuiven. Daarbij is er de hoop dat medio januari de wedstrijdsport weer op gang komt zodat de selecties en Regiokampioenschappen ingepland kunnen worden.

KNHS Directeur Theo Fledderus licht toe: “Zeker in de grotere Regio’s zijn er meerdere voorselecties voorafgaand aan het Regiokampioenschap nodig om te komen tot een afvaardiging voor de KNHS Indoorkampioenschappen. Ook als we er vanuit gaan dat we half januari weer wedstrijden kunnen organiseren, kwamen de kampioenschappen op de oude data gewoon te vroeg om eerlijke selecties te realiseren. Dat wil niemand en we zijn dan ook heel blij dat we deze oplossing hebben gevonden die past in de agenda van het Nationaal Hippisch Centrum.”

De nieuwe data voor de KNHS-Indoorkampioenschappen 2021 zijn:

Dressuur
Vrijdag 19 maart           B t/m L2 paarden
Zaterdag 20 maart        Pony’s

Vrijdag 26 maart           M1 en M2 paarden
Zaterdag 27 maart        Pony’s
Zondag 28 maart          Z1, Z2 en ZZL paarden

Springen
Vrijdag 2 april (Goede Vrijdag)   M t/m ZZ pony’s
Zaterdag 3 april                        L t/m ZZ paarden
Zondag 4 april (1e Paasdag)      B paarden
Maandag 5 april (2e Paasdag)    L en B pony’s

De Regio’s gaan aan de hand van deze data een nieuwe planning voor de selectiewedstrijden en de Regiokampioenschappen maken. Deze selectiedata zullen via de communicatiekanalen van de regio’s bekend worden gemaakt.

Bovenstaande is uiteraard allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond de coronacrisis en de mogelijkheden die er zijn om de wedstrijdsport goed op te starten.