Men- en Ruiterroutes Westerkwartier

Lekker met je paard(en) rijden door het Westerkwartier.

Het is mogelijk! We hebben een 16-tal mooie routes voor je ontwikkelt, waar je naar hartelust het landschap van het Westerkwartier kunt ervaren. Rijden tussen de coulissen, met achter iedere houtwal een verrassing, of lekker door Trimunt, door de polders en zelfs door het Nationale Landschap Middag-Humsterland. Het Westerkwartier is veelzijdig!

Hieronder zie je een overzicht van alle routes, inclusief startplaatsen en overnachtingsplaatsen. Wil je de kaarten gedetailleerder zien, ga dan naar www.enjoytheride.nl. Daar kun je inzoomen op de kaart en de .gpx bestanden van de route downloanden.

We wensen je heel veel rijplezier in het Westerkwartier! Kijk ook hier om een beeld te krijgen van de mogelijkheden in het Westerkwartier.

Fotos van WKPV2014 zijn te vinden op : https://www.facebook.com/groups/1418231211781829/

 

WKPV 2015

“De blaadjes zullen net weer aan de bomen zitten en de lente zal te ruiken zijn…”

Daarom organiseren wij op 18 april 2015 Vertier voor jou en je paard(en) in de buitenlucht van het Westerkwartier. Vertier in de vorm van een themarit voor ruiters en menners van verschillende afstanden (22 en 15 km) door en langs het bos van Trimunt, over het zandpad van de oude trambaan, maar ook door het prachtige coulissenlandschap van het Westerkwartier.

Uniek is dat je onderweg op verschillende plekken zal worden uitgedaagd (als je dit wilt) om de samenwerking met jouw paard te laten zien. Marathonhindernissen en spelelementen die je zowel te paard of als menner kunt nemen, zullen op verschillen plekken langs de route staan. Oefeningen gebaseerd op behendigheid en vertrouwen. Alleen voor de uitdaging, niks is verplicht en je mag uiteraard helemaal je eigen snelheid bepalen. Kortom vertier, samen met jouw paard(en), wellicht vrienden en vriendinnen in het Westerkwartier.

En RTV Noord heeft in 2013 een leuk filmpje van Paardenvertier gemaakt.

http://rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=120162

 

WKPV 2016 is op zaterdag 16 april!! dit vast voor in de agenda…