Vrijdag 24 April was het weer zover de jaarlijkse lintjes, Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt!! Dit maal vanwege de corona tijd op een speciale  manier Via een telefoontje van de Burgemeester werd iedereen op de hoogte gesteld..

Zo werd er in onze Regio … ook een bestuurslid van KNHS Regio Groningen  Geridderd door de Burgemeester van Gemeente Westerkwartier.

De Koning      link naar de Burgemeester

Helen de koning kreeg vrijdag een Koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau, deze kreeg ze voor dat ze al vanaf haar 18e is begonnen met vrijwillegerswerk  . Ridder wordt je niet zomaar  dit heeft te maken met breed/lang en over de regiogrenzen heen.

We kennen Helen natuurlijk als bestuurslid Regio, waar ze vice Voorzitter is en pr-opleidingen jeugdplannen ,bijscholingen instructeurs en juryleden  onder zich heeft, daarnaast jureert ze al meer dan dertig jaar net als het lesgeven ook al zo lang voor o.a Rijvereniging Nienoord  en eerder bij de Waddenruiters en manege Peize. Indoor Tolbert meer als dertig jaar en 13 jaar bonte paardenveiling stond ook op het lijstje .. 28 aug.concours Stadspark. Voor stichting wedstrijdsport staat ze ook altijd klaar met ringen bouwen of op het secretariaat. Daarbij is ze begonnen als 18 jarige bij de dierenambulance waar ze vijf jaar zich voor ingezet heeft ..  vijf jaar in de clienenteraad van Revalidatie Friesland, Mantelzorg voor beide ouders en ze zet zich in voor de ouderen in de Boarnsterhim state in Oldeboarn.

De officiele uitreiking komt nog, zodra dat weer kan vanwege de Corona .

Hieronder nog een filmpje , waarin ook een aantal mensen aan het woord komen vanuit de paardensport vanuit  de regio Groningen.