Let op !! leuke Vacatures bij de Eemsrakkers

Het voeren van paarden/pony’s op onze manege en het zelfstandig buiten zetten van de paarden pony’s (indien het weer dit toelaat) in de ochtenden van maandag t/m vrijdag. Om dit werk te kunnen doen moet je ervaring hebben met paarden en zelfstandig kunnen werken, daarnaast moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn.

Meehelpen bij het uitmesten van de stallen op de zaterdagochtend. De stallen worden 2x per week volledig uitgemest. Dit is onder andere op de zaterdagochtend, samen met een aantal ouders worden de stallen van de paarden en pony’s (totaal 7 boxen) gedurende de lessen uitgemest.

Kantinediensten draaien op de zaterdagochtend. Het verkopen van drinken (koffie/thee/fris) en eten (frituur/tosti’s/snoepgoed/koeken). Tevens meedraaien tijdens evenementen die gedurende het jaar worden georganiseerd.
Het huidige team bestaat uit 6 dames waarvan er 4 in wisselende diensten werken en/of andere verplichtingen hebben. Dit maakt het soms lastig om de kantinebezetting optimaal te hebben. Des te meer kantinemedewerkers er zijn des te minder vaak iemand hoeft te staan, wat de druk wat meer verspreid.

Geven van voltigelessen op de zaterdagochtend. Het gaat hierbij om het geven van recreatielessen. Het hebben van een instructeursdiploma (voltige) is een pre maar geen vereiste. Het belangrijkste is dat je het leuk vind om met kinderen te werken, met de paarden en ze de voltigesport wilt aanleren op een leuke ontspannen manier.

?Deze taken worden uitgevoerd op vrijwilliger basis, dit houd in dat hier geen vergoeding tegenover staat/kan staan.
Waarom is een vrijwilligersfunctie dan zo leuk bij de Eemsrakkers?
– je komt in een gezellig team
– we staan open voor een ieder zijn ideeën en proberen dit ook te realiseren
– iedereen binnen de vereniging is gelijk ongeacht welke werkzaamheden iemand uitvoert, samen zorgen we ervoor dat de vereniging draaiende wordt gehouden!
– We organiseren 1x per jaar een gezellige vrijwilligersavond om alle vrijwilligers die meehelpen te bedanken voor hun inzet.

Heb je belangstelling, dan kun een mail sturen naar voltigever.eemsrakkers@gmail.com

?Stukje info
Geschiedenis van de manege:
Op 2 oktober 1972 is voltigevereniging ‘De Eemsrakkers’ opgericht. Zonder eigen paarden, zonder een eigen onderkomen, maar wel met acht leden onder leiding van de dolenthousiaste instructeur R. Mulder. De vereniging ging van start in de schuur van een petroleumboer aan de Westersingel in Appingedam. Nadeel was echter wel dat elke zaterdagmiddag, wanneer er gesport kon worden, de ouders eerst zand in de hal moesten storten. En dat dat aan het eind van de middag weer weg moest worden geschept. Maar een nog groter nadeel was dat de kinderen na een middagje voltige allemaal naar petroleum stonken. Omdat dit geen ideale locatie was, werd er na een paar week door de eigenaar van hotel de Boer uit Holwierde, een boerenschuur ter beschikking gesteld aan de vereniging. Deze schuur was gevestigd achter het hotel. Hiernaast zie je een afbeelding van deze boerenschuur. De afbeelding komt uit een krant van 22 augustus 1979. De nieuwe locatie bleek succes te hebben, want na twee maanden waren er al 50 kinderen lid. Elke woensdagmiddag en zaterdag oefenden de leden met drie pony’s. De locatie was echter te klein, zodat er alleen in stap en draf geoefend kon worden. Toch was er ondanks dit veel belangstelling voor voltige en in 1978 telde de vereniging al ruim 120 leden. Intussen keek de vereniging uit naar een nieuwe locatie voor een echte manege. Op 10 november 1980 kwam de wens van de vereniging eindelijk uit en werd er gestart met de bouw van een nieuwe manege op het sportveldencomplex ‘Katmis’ te Holwierde (zie afbeelding). De nieuwe manege kon uiteindelijk feestelijk geopend worden op 25 april 1981. Men had toen de beschikking over een oefenruimte van
400 m2 en er kon geoefend worden op drie pony’s en één paard. In de jaren die volgden had de vereniging veel
succes, ook op wedstrijden. In 1986 kreeg de vereniging de beschikking over
een eigen buitenring.

Vanwege een toenemende vraag naar lessen uit een ruime omgeving, werd er in 1990 besloten om de manege uit te breiden van 400 m2 naar 800 m2. Er kwam daarmee niet alleen meer oefenruimte, maar ook meer stallingsruimte voor de paarden. De vereniging had in die tijd drie pony’s en twee paarden.
Op 3 november 1990 werd de vergrote binnenbak officieel in gebruik genomen door de inmiddels 160 leden van de vereniging.

In de jaren die volgden zijn er geen grote veranderingen geweest in en rondom de manege. Wel heeft de manege de stallen uitgebreid met 4 grote nieuwe paardenstallen. Deze zijn voorzien van een buitenluik. Daarnaast zijn de oude stallen zo aangepast dat al onze paarden en pony’s in grote stallen staan. Verder zijn er wel een aantal noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het plaatsen van een nieuwe bakrand, het vervangen van het zand in de bak, het plaatsen van nieuwe lichtplaten, is de kantine opgeknapt, de verlichting in en rondom de manege vervangen voor duurzame LED verlichting en zijn er zonnepanelen geplaatst.

Het ledenaantal ligt de laatste paar jaar op ongeveer 110 leden. Er is beschikking over twee pony’s en vijf paarden.

(www.eemsrakkers.nl)