Groningen 27 januari 2020

PERSBERICHT

Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken kiest voor nieuw hippisch evenement in de binnenstad van Groningen

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken zet zich maximaal in om de stad Groningen tijdens de jaarlijkse viering van het Ontzet op 28 augustus een nieuw aantrekkelijk en spectaculair hippisch evenement in de binnenstad aan te bieden. De hippische commissie van Volksvermaken heeft er alle vertrouwen in dat het nieuwe evenement  dat op de Ossenmarkt wordt gehouden, de harten van de paardenliefhebbers en het publiek gaat veroveren.

Deze ingrijpende verandering blijkt noodzakelijk te zijn nu de gemeente Groningen heeft besloten het muziekfestival Hullabaloo 2020 op en rond 28 augustus een vergunning voor het gebruik van de drafbaan in het Stadspark te geven. De hippische commissie van Volksvermaken grijpt dit aan om het Peerdenspul een nieuwe, aantrekkelijke impuls te geven. De Ossenmarkt leent zich hier uitstekend voor, omdat de traditionele paardenkeuring al sinds mensenheugenis op de ochtend van 28 augustus op deze markt plaatsvindt.

Jan Peutz, lid van de hippische commissie van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, is met zijn commissieleden al druk om een aantrekkelijk programma voor het Peerdenspul in de binnenstad van Groningen samen te stellen. Details zijn nog niet te noemen, maar alle onderdelen zoals die op de Drafbaan van het Stadspark waren te zien, keren in aangepaste vorm terug. Alle facetten van de hippische sport kunnen op de Ossenmarkt in aangepaste vorm gepresenteerd worden.

,,De historische Ossenmarkt met daar omheen de historische panden is een prachtig decor voor het Peerdenspul dat al 163 jaar in de stad Groningen wordt gehouden en 145 jaar belangrijk onderdeel is van viering van het Ontzet van Groningen’’, aldus Peutz. Hij wil niet onvermeld laten dat het Peerdenspul, zoals georganiseerd in het stadshart van Groningen, nergens verder in Nederland voor komt. Dit maakt het voor paardenliefhebbers extra aantrekkelijk om op 28 augustus naar de viering van het Ontzet van Groningen te komen.

De komende weken gaat de hippische commissie verder aan de slag om een aantrekkelijk programma samen te stellen.