Ruiterbewijs_logo_wit_kader_RGB

Het KNHS Ruiterbewijs, onmisbaar voor iedereen die paardrijdt!
De opleiding voor het KNHS Ruiterbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het KNHS Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?
Hoe kan ik het KNHS Ruiterbewijs halen?
Er zijn verschilldende manieren om het KNHS Ruiterbewijs te halen. Afhankelijk van je ervaring als ruiter kun je direct examen doen of eerst een leuke en leerzame opleiding volgen die je voorbereid op het examen. De opleiding volg je bij onze vereniging of Ruitersportcentrum. Tijdens deze opleiding leer je ontzettend veel over paarden en paardrijden. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: de aard en het gedrag van het paard, hoe communiceert een paard, verzorging, zoals hoefverzoring en de verzorging voor en na het rijden, gezondheid, ziektes, aandoeningen en voeding. Maar natuurlijk leer je ook hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt buitenrijden. Ook ga je springen, doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor ruiters.
Kortom een hele leuke en leerzame opleiding voor iedereen die beter wil leren paardrijden en meer wil weten over het gedrag en de verzorging van paarden. Een onmisbare aanvulling op je wekelijkse manegeles of training met je paard.

Wat moet ik tijdens het examen doen?
Om het KNHS Ruiterbewijs te halen doe je examen intwee onderdelen: theorie en praktijk.
• Tijdens het theorie-examen krijg je vragen over verzorging, de basisbeginselen van het paardrijden en het rijden op de openbare weg.
• Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen. Tijdens het eerste onderdeel laat je je rijvaardigheid in de rijbaan zien. Je stapt, draaft en galoppeert, springt een aantal hindernissen van 60cm hoog en je doet een obstakeltest. Daarna ga je samen met een andere examenkandidaat de openbare weg op. Tijdens de rit rij je allebei een keer voorop. Dan wordt gekeken of je duidelijk richting aangeeft, goed omgaat met de overige weggebruikers en je mede-kandidaat, of je de verkeerssituaties goed kunt inschatten en of je je paard goed onder controle hebt en houdt.

Ben je geslaagd? Dan ben jij een ervaren en goede ruiter en mag je het KNHS Ruiterbewijs in ontvangst nemen. Daarnaast ben je als lid van de KNHS direct verzekerd met een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (in de volksmond WA-verzekering genoemd), een ongevallendekking en een rechtsbijstandverzekering. Het KNHS Ruiterbewijs toegang tot een aantal buitenrijggebieden in Nederland. Als KNHS-lid profiteer je van heel veel voordeel speciaal voor KNHS-leden. Kijk op www.knhs.nl/ledenvoordeel voor alle acties.

Meer weten? Kijk op www.knhsruiterbewijs.nl
Ben je enthousiast en wil je je KNHS Ruiterbewijs gaan halen? Schrijf je dan gauw in via.. Kijk dan op www.knhsruiterbewijs.nl hier vind je uitgebreide informatie over het Ruiterbewijs, de opleiding en het examen.

Het Ruiterbewijs wordt uitgegeven door de ORUN, een onafhankelijke stichting die rijvaardigheidsexamens afneemt. Het Ruiterbewijs is een samenwerking tussen de FNRS en de KNHS.

Facebook tekst
Het KNHS Ruiterbewijs, onmisbaar voor iedereen die paardrijdt!
Op datum organiseren we een opleiding voor het KNHS Ruiterbewijs. Het halen van het KNHS Ruiterbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs? Schrijf je gauw in!

Promotie KNHS Ruiterbewijs