Menbewijs_logo_wit_kader_RGB

Het KNHS Menbewijs, onmisbaar voor iedereen die ment! 
De opleiding voor het KNHS Menbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Menbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Een menner die de basisbeginselen van het mennen goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd en ingespand moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Menbewijs is onmisbaar voor iedereen die ment. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?
Hoe kan ik het KNHS Menbewijs halen?
Er zijn verschillende manieren om het KNHS Menbewijs te halen. Afhankelijk van je ervaring als menner kun je direct examen doen of eerst een leuke en leerzame opleiding volgen die je voorbereid op het examen. De opleiding volg je bij onze vereniging of Ruitersportcentrum. Tijdens deze opleiding leer je ontzettend veel over paarden en mennen. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: de aard en het gedrag van het paard, hoe communiceert een paard, verzorging, zoals hoefverzorging en de verzorging voor en na het mennen, gezondheid, ziektes, aandoeningen en voeding. Maar natuurlijk leer je ook hoe je een paard inspant en hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt buiten mennen. Ook doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor menners.
Kortom een hele leuke en leerzame opleiding voor iedereen die beter wil leren mennen en meer wil weten over het gedrag en de verzorging van paarden. Een onmisbare aanvulling op je wekelijkse manegeles of training met je paard.
Wat moet ik tijdens het examen doen?
Om het KNHS Menbewijs te halen doe je examen in twee onderdelen: theorie en praktijk.
• Tijdens het theorie-examen krijg je vragen over verzorging, het inspannen, de basisbeginselen van het mennen en het rijden op de openbare weg.
• Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen. Tijdens het eerste onderdeel laat je je vaardigheid in de baan zien. Je laat je paard stappen, draven en galopperen en je maakt een slalom om pylonen en rijdt tussen pylonen door. Daarna ga je samen met een andere examenkandidaat de openbare weg op. Tijdens de rit neem je allebei een keer de leidsels. Dan wordt gekeken of je duidelijk richting aangeeft, goed omgaat met de overige weggebruikers en of je de verkeerssituaties goed kunt inschatten en of je je paard goed onder controle hebt en houdt.

Ben je geslaagd? Dan ben jij een ervaren en goede menner en mag je het KNHS Menbewijs in ontvangst nemen. Daarnaast ben je als lid van de KNHS direct verzekerd met een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (in de volksmond WA-verzekering genoemd), een ongevallendekking en een rechtsbijstandverzekering. Het KNHS Menbewijs geeft toegang tot een aantal buitenrijggebieden in Nederland. Als KNHS-lid profiteer je van heel veel voordeel speciaal voor KNHS-leden. Kijk op www.knhs.nl/ledenvoordeel voor alle acties.
Meer weten? Kijk op www.knhsmenbewijs.nl
Ben je enthousiast en wil je je KNHS Menbewijs gaan halen? Schrijf je dan gauw in via.. Kijk dan op www.knhsmenbewijs.nl hier vind je uitgebreide informatie over het Menbewijs, de opleiding en het examen.

Het Menbewijs wordt uitgegeven door de ORUN, een onafhankelijke stichting die rijvaardigheidsexamens afneemt. Het Menbewijs is een samenwerking tussen de FNRS en de KNHS.
Facebook tekst
Het KNHS Menbewijs, onmisbaar voor iedereen die ment! 
Op datum organiseren we een opleiding voor het KNHS Menbewijs. Het halen van het KNHS Menbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Menbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Een menner die de basisbeginselen van het mennen goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd en ingespand moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Menbewijs is onmisbaar voor iedereen die ment. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs? Schrijf je gauw in.

Promotie KNHS Menbewijs