Persbericht

Horses.nl Talentendagen 2015

Na een zeer succesvolle eerste editie van de Horses.nl Talentendagen in 2014 jaar zal Horses.nl dit jaar weer op zoek gaan naar hét Horses.nl springtalent van 2015! Ook dit jaar zal het evenement opnieuw plaatsvinden in Arnhem tijdens Outdoor Gelderland dat plaatsvindt van 30 juni tot en met 5 juli. De selectie voor de Horses.nl Talentendag wordt verreden op woensdag 1 juli en de finale op zondag 5 juli, vlak voor de Grote Prijs van Outdoor Gelderland!

De ‘Horses.nl Talentendagen’ is een talentenjacht voor springruiters en amazones. Je kan zowel starten in de categorie pony’s als paarden. Voorwaarden zijn wel dat je bij de pony’s minimaal L geklasseerd bent. Val je onder de categorie paarden, dan dien je minimaal 5 winstpunten te hebben in de klasse B. De talentenjacht is opengesteld voor ruiters en amazones vanaf 12 jaar.

Tijdens de selectie dag op woensdag 1 juli rijden de deelnemers vier onderdelen waar ze apart op worden beoordeeld. Adelinde Cornelissen zal het dressuurmatig werken van de ruiters beoordelen en tips meegeven die ook in de volgende onderdelen kunnen worden meegenomen. Het rijvaardig inspringen en het springen van een parcours zal worden beoordeeld door Patrick van der Schans en Hendrik Jan Schuttert.
Het laatste onderdeel, de capaciteitentest, wordt verzorgt door het Adelinde Training Center.

De acht deelnemers die de hoogste scores hebben na alle vier onderdelen mogen door naar de finale op zondag 5 juli. Tijdens deze finale hebben alle acht finalisten een mentaal gesprek met de coaches van het Adelinde Training Center. Vervolgens springen de finalisten opnieuw een parcours. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door Adelinde Cornelissen, Patrick van der Schans en Hendrik Jan Schuttert en het Adelinde Training Center!

Kijk voor meer informatie en opgave op www.horses.nl/horses-talentendag
Schrijf je in voor zondag 21 juni !