Eventingforum 20.11.2014

Op 20 november kwam het eventingforum bij elkaar voor alweer de derde bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst heeft het forum onder andere een aantal besluiten genomen.

Het kampioenschap paarden klasse L t/m Z is toegewezen aan Ysselsteyn (3 oktober) en het ponykampioenschap aan Gelselaar (26 september). Voor de klasse L paarden wordt een regionale selectie gehouden. Dit houdt in dat de beste zes van iedere regio naar het KNHS-kampioenschap gaan. Zij vormen tevens de equipe van de regio voor de nieuw ingestelde equipewedstrijd. Naast dit zestal per regio wordt er tot een totaal van 90 combinaties aangevuld volgens een verdeelsleutel.
Een tweede besluit dat is genomen houdt in dat het maximale inschrijfgeld in 2015 met 2,50 euro mag worden verhoogd. Dit geldt niet voor de B-klasse zonder dressuur. Het inschrijfgeld van deze rubriek wordt met 2,50 euro verlaagd.
Het eventingforum heeft verder gediscussieerd over de verwerking van de wachtlijsten en over de verschillende rekenprogramma’s die tijdens wedstrijden worden gebruikt. Voor de wachtlijsten gaat het forum op de kalendergadering van 17 december 2014 aan de wedstrijdorganisatie een advies voorleggen. Tijdens deze kalendervergadering wordt ook een demonstratie gegeven van het digitale inschrijven met een toelichting hoeveel tijdsbesparing dit aan eventingorganisaties oplevert.