IMG_5135

Afgelopen weekend werden in Ermelo de pony dressuur kampioenschappen verreden. drie Kampioenen kwamen hier uit voor regio groningen.

Trots!! Wij zijn Super Trots!!  van harte gefeliciteerd alle drie!

IMG_5128

De gouden medaille en het kampioenslint gingen in het KNHS Kampioenschap klasse L2 cat. C naar Liz Bouman met haar pony Samedi.

De gelukkige kampioene vertelt: ‘Ik vind het superleuk om hier te winnen en ik had het totaal niet verwacht! Eigenlijk ging eigenlijk alles goed vandaag, mijn pony heeft goed zijn best gedaan. Zijn beste onderdeel is de middendraf. Die knalt er echt uit. Mijn pony heeft ook een heel goed karakter en is harstikke lief. Maar soms is ze wel een beetje een ‘tutje’, vertelt Liz lachend.

‘Dit jaar willen we outdoor in de klasse M gaan rijden en hopelijk worden we dan weer kampioen. Ik wil graag met mijn pony nog veel meer winnen en dat lukt misschien ook wel als hij zo goed zijn best blijft doen.’

Uitslagen:
1. Liz Bouman (Holwierde) – Samedi, PC ’t Zandt 70.89%

 

 

 

 

 

IMG_5130

MERLE UITERWIJK MET DRAFWONDER MILA NAAR TITEL M1/M2 CAT. B
“Zoiets verwacht je niet, maar je hoopt het wel!”, vertelt de twaalfjarige Merle Uiterwijk blij terwijl zij de gouden medaille en haar pony Leutseveld’s Mila de kampioensdeken en -sjerp om krijgen gehangen. Het tweetal uit Hijken werd zojuist gehuldigd tot KNHS-kampioen in de klasse M1/M2 cat. B.

Helemaal onverwacht was de overwinning trouwens niet: Merle heeft Mila nu zo’n twee jaar, maar behaalde al mooie successen. Zo werd de combinatie vorig jaar winter KNHS-kampioen in de L2 en afgelopen zomer reserve in het M1.

“Het ging heel goed”, vertelt Merle over haar proef. “Ik heb er ook hard voor getraind.” Haar moeder vult aan dat Merle niet alleen twee handen op één buik is met haar pony, maar ook erg fanatiek met lessen. “Natuurlijk begint het spelenderwijs, maar sinds ze vorig jaar kampioen is geworden, is ze er echt serieuzer mee bezig. Normaal is ze nooit zenuwachtig, maar nu was ze toch wel een beetje gespannen vooraf.” Die spanning was er in de ereronde helemaal vanaf. Met een grote grijns stuurde Merle haar Mila, die een uitgestrekte draf heeft waar een groot paard jaloers op kan zijn, door de baan.

Uitslagen
1. Merle Uiterwijk (Hijken) – Leutseveld’s Mila, PC Neta, 71,56%

 

 

IMG_5134

MARTEN LUITEN ZET ZEGEREEKS VOORT IN KLASSE M2 CAT. D/E
De 13-jarige Marten Luiten is geen onbekende op de KNHS Kampioenschappen en ook vandaag wist hij het in Ermelo waar te maken en pakte hij de titel in de klasse M2 cat. D/E met zijn pony Goldwin’s Hoeve’s Moviestar.

Vorig jaar werd de combinatie nog kampioen op de Hippiade in de klasse M1 en een half jaar later pakken ze de gouden medaille in een klasse hoger. Is het nog wel bijzonder om te winnen? Marten vertelt enthousiast: ‘Zeker wel! Het is toch weer een KNHS Kampioenschap! En ik probeer gewoon zo ver mogelijk te komen. Ik hoop dit jaar op de Hippiade in Ermelo ook weer mee te kunnen rijden, misschien dan wel in de klasse Z1. Dat zou echt mooi zijn!

Mijn proef ging vandaag heel erg fijn. Moviestar hinnikte af en toe wel een beetje en tijdens de prijsuitreiking was hij wat onstuimig maar dan vindt hij het gewoon nog spannend en dat mag ook. Zijn sterkste punt is dat hij drie zeer goede gangen heeft. Dit kun je ook terugzien in de oefeningen die daardoor van begin tot eind goed lopen. Het is gewoon een heel fijne pony om mee te werken.’

Uitslagen
1. Marten Luiten (Winschoten) – Goldwin’s Hoeve’s Movie Star, PC Neta 70,00%

 

Er gaat niets Boven Groningen!!!