Dressuurforum 17.11.2014

Het dressuurforum heeft maandagavond 17 november haar tweede bijeenkomst gehad. Tijdens deze bijeenkomst zijn diverse thema’s de revue gepasseerd.

Het belangrijkste thema was de ontwikkeling van proeven voor de beginnende ruiter, zowel voor de allerkleinste als volwassenen. De KNHS heeft in de achterliggende maanden conceptproeven ontwikkeld en gedachtengang hiervan is met het forum gedeeld. Het forum heeft aangegeven blij te zijn met ontwikkelingen die de toegankelijkheid van de sport vergroten. Verder is er gebrainstormd over hoe de dressuursport nog toegankelijker gemaakt kan worden en is de Hippiade 2014 geëvalueerd.

Dressuurforum
Elke discipline in de paardensport, waaronder dressuur, heeft een eigen forum waarin leden actief nadenken over de sport, nieuwe ideeën worden besproken en nieuwe initiatieven ontstaan. In deze organen wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, van instroom tot topniveau. In deze fora worden de spelregels per discipline bepaald. Dus de paardensporter maakt de paardensport!