Beste paardensport-liefhebber,                                                       April, 2020

De corona-crisis. Een bizarre tijd waarin aanpassingsvermogen en veerkracht van mensen en organisaties op allerlei gebieden wordt gevraagd. Dat vraagt wat van ons mensen.

In dit kader worden ook onze leden van paardensport Groningen getroffen. Geen wedstrijden, geen evenementen en bijeenkomsten tot 28 april, geen wedstrijden en evenementen waarvoor een vergunning verplicht is tot 1 juni, geen manege- en verenigingslessen, geen groepsactiviteiten en georganiseerde buitenritten etc. Kortom onze liefhebbende sport ligt nagenoeg stil.

Wat betekent dat voor de verenigingen in onze regio?
Tot 28 april brengt de KNHS geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden en op dit moment is er een pilot gestart voor het rijden van dressuurproeven, die online worden beoordeeld. Details en ontwikkelingen hiervan zijn op de site van de KNHS te vinden.
De landelijke werkgroep Hippiade 2020 kijkt naar de mogelijkheden of deze door kan gaan. Zij zullen rond 1 mei een beslissing nemen.

Wat betekent de corona-crisis voor onze regio?
Het is niet zeker of we onze outdoor kampioenschappen kunnen door laten gaan. Immers hoe kunnen we de selectiewedstrijden hiervoor vormgeven? Deze maand willen we hierover een besluit nemen. Houd onze socials en de website in de gaten.
Wel hebben we al besloten om de voorjaars regiovergadering te verplaatsen naar het najaar. De uitnodiging en agenda daarvoor zullen we t.z.t. doen uitgaan.

Wat de crisis nog meer brengt is afwachten. En dat vraagt geduld, flexibiliteit en veerkracht. We hopen en vertrouwen dat we samen deze periode kunnen doorkomen. Rest mij jullie en jullie dierbaren een goede gezondheid toe te wensen en spreek de hoop uit dat we over een niet al te lange tijd elkaar weer kunnen treffen op wedstrijden, maneges, verenigingen etc.
Blijf gezond.

Met vriendelijke groet, Namens regiobestuur

Ben Bontjer, voorzitter

 

 

woord van de voorzitter 2